Her er min oppskrift etter første forsøk på Moink Balls.

Salt, ristet nykvernet pepper, røkt paprikapulver, en sprut Srirachasaus og en finhakket sjallotløk blandes inn i kjøttdeigen.
Sett 30 min i kjøleskap slik at krydderne får satt seg.
Lag kjøttboller med en klump cheddar i midten (jeg er ingen osteproff foreløpig, så jeg brukte bare de ferdig skivene du får på butikken, rev skiven i to, lagde en klump ), pakkes i ønsket mengde bacon. Jeg brukte en skive bacon pr kjøttbolle, det avhenger av str. Røykte de på ca 175-200°fahrenheit i en drøy time.
Etter tre kvarter åpnet jeg smokeren og penslet med bbq saus. (En slumpeblanding; Heinz ketchup, brunt sukker, litt sennepspulver, litt coca cola og en skvett kruttsterk lunken kaffe.)
BTW; Disse kan selvfølgelig også justeres litt og klemmes flatere, da får du en kjempekul baconcheeseburger med osten inni, også kalt en Juicy Lucy, eller ihvertfall en avart av den. 😉
Prøv deg frem, finn egne smaker og del gjerne erfaringer og resultater med meg og vårt lille, men økende samfunn på facebookgruppen: Mat over glødende kull
Mat må vi ha hver eneste dag, det er like greit å kose seg med det!
Husk også at dette er fullt gjennomførbart på vanlig grill med indirekte varme. -jeg skal prøve det og komme tilbake med mer info. Ikke spis kjøttdeig som ikke er gjennomstekt!
Som alltid; beste hilsener fra
Ronny S. Ryen, selvutnevnt Pitmaster i Ronnys ville verden BBQ 🙂