Nettvett og menneskeverd. Vårt ansvar!

Folkeskikk og tastatur… Kanskje ikke noe som hører hjemme på denne redneckbloggen min, men noen må ihvertfall si noe..

Jeg lar meg nemlig stadig vekk overraske over hva folk tillater seg å skrive på internett.. Jeg er vel langt ifra perfekt selv, men jeg har i det minste forsøkt å skjerpe meg endel etter alle historier om hvordan dette påvirker de menneskene det gjelder…

Jeg tenkte opprinnelig å linke til noen drøye eksempler, men har bestemt at jeg ikke ønsker å gi disse mer oppmerksomhet enn de allerede har fått.

Alle nettroll og øvrige hetsere er det mer enn nok skriverier om der ute, selvom effekten tilsynelatende uteblir.

Jeg snakker ikke bare om negative kommentarer under alle slags kjendishistorier, selv om det virkelig er noen der ute som burde sittet i skammekroken på ubestemt tid i den forbindelse, men også ting som er mer dagligdags.

Jeg velger å benytte eksempler som jeg selv kjenner til og ser daglig.
Jeg følger åpenbart en hel haug matrelaterte grupper og sider og har til og med opprettet noen selv.

Der er det ofte snakk om hva man burde kjøpe av utstyr og råvarer etc.. og selv om trådstarter allerede i hovedinnlegg er såpass ydmyk at vedkommende sier som sant er at det ikke er penger til det flotteste av utstyr, slutter aldri internettfolket å imponere med de flotteste historier om det dyreste og mest eksklusive på markedet.. Jeg vet neimen ikke om det kan være for å tute sitt eget horn litt sånn ubevisst, eller om man rett og slett ønsker å ydmyke vedkommende ytterligere med å rakke ned på de råvarene eller produktene denne måtte ha råd til. Alle lever ikke like fett og alle kan ikke tillate seg å brenne 15.000,- på en grill, eller handle råvarer til flere ganger prisen av vanlig hyllevare, noen må faktisk ta seg råd til en kartongvin av middels kvalitet og en importert biff dersom de ønsker å kose seg litt til helgen. Har vi virkelig lyst til å ta den gleden fra de ved å understreke for de og hele deres nettverk at, DETTE VAR JAGGU STUSSELIG???

Ønsker du å være ‘han fyren’ eller ‘hun der’??

Dette gjelder så utrolig mange ting at det ville ta meg hele dagen å ramse opp, men akkurat de nevnte eksempler er det som står mitt hjerte nærmest så de får duge..

Jeg syns kanskje det er på tide at vi begynner å tenke oss om litt..

Internett, Facebook og alt annet har gjort livene våre utrolig gjennomsiktig, noe som er vanskelig for mange, blant annet pga at de kanskje har en livssituasjon som andre kanskje ikke er klar over, vi ser jo stadig hvor mange som havner i luksusfellen og tilslutt må innrømme at de ikke greier mer..

Ikke bidra til dette.

Jeg vil også ha nevnt her at dersom man har andledning til å velge sine produkter utifra kvalitet, dyrevelferd og/eller miljøbevissthet, så skal man selvfølgelig gjøre det! Dette er faktisk ting som er viktig å prioritere, det går jeg ikke tilbake på noen gang. Vi må stå på for både dyrevelferd, kortreist, økologisk og miljøbevisste handlevalg.

(-jeg kommer for ekempel aldri til å kjøpe, eller bruke en engangsgrill noensinne. Det må være en av våre største miljøfiender, ihvertfall med tanke på vår gode kultur for vakker natur. Jeg har to flergangsgriller som det kalles. En er i bilen hele året gjennom nærmest og den andre bruker jeg ofte til mindre kjøttstykker etc.. Fåes kjøpt billig overalt; biltema, bensinstasjoner og lignende..)

 

Ja, vi må velge fornuftig der vi kan, men vi behøver slettes ikke å gjøre det på en måte som får alle rundt oss til å føle seg dårligere med seg selv. -her har nok jeg sviktet egen sak tidligere, men som sagt, jeg ønsker ikke å være ‘han der’ lenger…

Husk at folk er forskjelige, med forskjellige forutsetninger og forskjellige verdier. Ikke dårlige, bare forskjellige…

Noe å tenke på..

Beste hilsener fra Ronny S. Ryen!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *