Trondheim, ett kultivert eventyr…

Fortalte jeg om da jeg var i Trondheim? Ikke så mye som en eneste svartkopp fikk jeg der..

Tenk min skuffelse.. Jeg som har trent hele livet på å feste i bartebyen.

Neida. Jeg var invitert med på tur til selve trønderhovedstaden.  Det er forsåvidt mye å si om det, men vi holder oss til det mindre esoteriske, nemlig mat og drikke og litt kultur.

Det er vel unødvendig å si til den våkne leser at hotellet var flott.. -de er jo det. Ihvertfall målt etter min standard. Jeg sover jo vanligvis på bakken eller i bilen når jeg er på tur.  Og trives vel greit med det.

Vi bodde rett ved Rockheim, så det er litt underlig at jeg ikke fikk lurt meg inn der en snartur, men det ble altså ikke noe av. Derimot så ble det annen opplevelse som jeg har vært nyssgjerrig på ganske lenge, nemlig en øl-pub.. Om det noensinne var en oppfinnelse som ikke hadde overlevd i stor skala uten ett tungt hipstermiljø rundt seg, så var det ihvertfall denne. Konseptet er dødskult! Masse kult å få prøvd og nesten garantert en kul overraskelse i løpet av besøket. Og det ble det. Jeg hadde muligens gjettet før eller siden at en Sour Ale kunne passe min snodige gane, men jeg er redd det heller ville blitt siden enn før. Godt var det!! Riktig godt, faktisk. Det slo meg ganske umiddelbart at dette hadde gjort seg stort som ventepils til ventematen foran grillen. Sommer som vinter. Friskt, syrlig og deilig. Akkurat det man trenger for å jage opp skrotten i forkant av ett grovt feilberegnet grillmåltid (aint it always the way?)

Neste dag var det litt mer tid så da var det duket for første titten på den allmektige Nidarosdomen. Jeg skal ikke kjede dere med mine teosofiske betraktinger, men det var jaggu ei staselig kjerke! Det skal ingen ta fra den.  Det ble en hel del trasking og gåing, masse trivelig å se på for en uvant østlending hvis største kulturelle opplevelse i moderne tid var en sur øl dagen før (!) En flott by! Det skal sies. Stiller dårlig i sammenligning med både Sørum og Levanger, men det er nå også dårlig gjort med slik konkurranse.

Lørdagskvelden var det klart for det man vel glatt kan kalle høydepunktet på turen, sett bort fra selskapet, åpenbart.

En fem-retters måltidsopplevelse på Lars Erik Vesterdals restaurant NordØst på Solsiden med full vinmeny.

Jeg har tenkt mye på hva jeg skulle skrive om dette, men jeg har etter nøye overveielse kommet frem til at jeg slett ikke har nok peiling på omfanget av den utrolige opplevelsen som møtte oss der til å yte det rettferdighet med hverken ord eller bilder og derfor nøyer jeg meg med å si at det er en opplevelse som jeg av hele mitt hjerte unner hvert ett levende menneske på jord en gang i løpet av livet. To ting skal jeg likevel si; Du bør ha ett åpent sinn og la kokken styre showet, og du bør tåle litt vin!

Besøk NordØst! Det er mitt råd til deg! Besøk Trondheim!

Og du?! Reis på en tur!! Du trenger ikke å være en villmarkens sønn eller datter for å oppleve mye kult i Norge og du trenger ikke å reise til syden for å få en fin tur!

Gi litt faen, ikke planlegg for mye og kom deg ut i fantastiske Norge!

Som alltid; beste hilsener fra

Ronny Sebastian Ryen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *